İktisadi Düşünürler Bilinmeyen Yaşamlar, Yaşayan Teoriler - Güneş, İsmail and Akdoğan Gedik, Melek (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
İktisadi Düşünürler: Bilinmeyen Yaşamlar, Yaşayan Teoriler kitabı, İsmail Güneş ve Melek Akdoğan Gedik tarafından yazılmıştır. Bu kitap, iktisadi düşünürlerin yaşamlarını ve teorilerini ele almaktadır. Yazarlar, bilimsel bilginin paylaşılması ve nesilden nesile aktarılmasının önemine vurgu yapmaktadır. İktisat biliminin kurucusu kabul edilen Adam Smith’in çalışmalarının, Ricardo ve Marx gibi düşünürler üzerindeki etkisine değinilmektedir. Ayrıca, bilim insanlarının gelişim sürecinde etkili olan faktörlerin de önemi vurgulanmaktadır. Kitap, iktisadi düşünürlerin teorilerini ve yaşamlarını anlamak isteyen okuyucular için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. Economists: Unknown Lives, Living Theories is a book written by Ismail Güneş and Melek Akdoğan Gedik. This book examines the lives and theories of economic thinkers. The authors emphasize the importance of sharing and transmitting scientific knowledge from generation to generation. The influence of Adam Smith, considered the founder of economics, on thinkers like Ricardo and Marx is also discussed. Additionally, the importance of factors that influence the development process of scientists is emphasized. The book serves as an important source for readers who want to understand the theories and lives of economic thinkers.