Kayserili Şeyh Refâhî’nin Kenzü’r-Rumûz Fi’t-Tasavvuf Adlı Mesnevisi Tasavvufun Gizli Hazineleri - Aslan, Şenel; Aslan, Nasi (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Kayserili Şeyh Refâhî’nin Kenzü’r-Rumûz Fi’t-Tasavvuf Adlı Mesnevisi, tasavvufun gizli hazinelerini ele alan bir eserdir. Bu kitap, Şenel Aslan ve Nasi Aslan tarafından yazılmış ve Dr. Derviş Dokgöz tarafından editörlüğü yapılmıştır. Kitap, Akademisyen Kitabevi AŞ tarafından yayınlanmış ve Ankara’da bulunan genel dağıtım ofisinden temin edilebilir. ISBN numarası 978-625-399-461-7’dir.Bu kitap, Kayserili Şeyh Refâhî’nin Kenzü’r-Rumûz Fi’t-Tasavvuf Adlı Mesnevisi üzerine yapılan bir araştırmayı içermektedir. Eser, tasavvuf konularını içeren manzum bir yapıya sahiptir ve daha önce akademik bir çalışma yapılmamıştır. Bu kitap, eserin Latin harflerine aktarılarak günümüz Türkçesine çevrilmesi ve temel tasavvuf konularına dair görüşlerin ele alınmasıyla oluşturulmuştur.Kitabın birinci bölümünde, Şeyh Refâhî’nin Kenzü’r-Rumûz Fi’t-Tasavvuf Adlı Mesnevisi’nde dile getirdiği tasavvuf konuları incelenmiştir. Eserin perspektifinden örnek mısralar üzerinden tasavvufî görüşler ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu şekilde yapılan yorum ve değerlendirmeler, daha geniş çalışmalara zemin oluşturmayı hedeflemektedir.Kitabın ikinci bölümünde ise yazma eserin tarihi ve fiziksel özellikleri hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca eserin kaynakça ve sözlük bölümleri de bulunmaktadır.Bu kitap, tasavvufun gizli hazinelerini keşfetmek isteyen okuyucular için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. The Mesnevi titled K̈enzü’r-Rumûz Fi’t-Tasavvufb̈y Şeyh Refâhî from Kayseri is a work that delves into the hidden treasures of Sufism. This book was written by Şenel Aslan and Nasi Aslan, with Dr. Derviş Dokgöz serving as the editor. It was published by Akademisyen Kitabevi AŞ and can be obtained from their general distribution office in Ankara. The ISBN number is 978-625-399-461-7.This book contains a research study on Şeyh Refâhî’s Mesnevi titled K̈enzü’r-Rumûz Fi’t-Tasavvuf\". The work is in verse form and discusses Sufism topics, with no previous academic study conducted on it. The book was created by translating the work into modern Turkish using Latin letters and discussing the fundamental concepts of Sufism.The first section of the book examines the Sufism topics expressed by Şeyh Refâhî in his Mesnevi. Sufi views are presented through example verses from the work, aiming to provide a basis for further extensive studies. The second section of the book provides information about the historical and physical characteristics of the manuscript. Additionally, there are reference and dictionary sections included.This book serves as an important resource for readers who are interested in exploring the hidden treasures of Sufism.