Türk Halk Oyunlarına Yönelik Romanotation Egzersizleri - Eravcı, Arda (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
T̈ürk Halk Oyunlarına Yönelik Romanotation Egzersizleriädlı kitap, Türk halk oyunlarına dair bir dans notasyonu sistemi olan Romanotation’a yönelik Türkçe bir kaynak sunmaktadır. Kitap, halk oyunlarının korunması ve aktarılmasının önemine vurgu yaparak, dans notasyonu sistemi olan Romanotation’u öğrenmek isteyen öğrenciler ve araştırmacılar için bir rehber niteliğindedir. Kitapta, Romanotation’un tarihçesi ve temel işaretleme sistemi anlatılmakta ve okuyucular, kitapta yer alan özgün egzersizlerle bu notasyon sistemiyle çalışmayı öğrenebilmektedir. Egzersizler, Türk halk oyunlarının hareket ve ritmik yapılarını anlamaya yardımcı olacak şekilde düzenlenmiştir. Kitabın hazırlanmasında yazarın dostları ve hocaları tarafından desteklenmiş olup, eşi ve meslektaşı olan Seren Eravcı da kitaba manevi ve grafiksel katkı sağlamıştır. Bu kitabın Romanotation öğrenmek isteyenler için faydalı bir kaynak olduğu düşünülmektedir. The book titled R̈omanotation Exercises for Turkish Folk Dancesp̈rovides a Turkish-language resource on Romanotation, a dance notation system for Turkish folk dances. The book serves as a guide for students and researchers who are interested in learning the Romanotation system, emphasizing the importance of preserving and transmitting folk dances. The book explains the history and basic marking system of Romanotation, and readers can learn to work with this notation system through the original exercises included in the book. The exercises are designed to help understand the movement and rhythmic structures of Turkish folk dances. The preparation of the book was supported by the author’s friends and mentors, and their spouse and colleague, Seren Eravcı, also contributed spiritually and graphically to the book. This book is considered a valuable resource for those who want to learn Romanotation.