Fransız Mélodie Repertuvarı - Uçman Karaçalı, Pınar (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, Fransız Mélodie repertuvarı hakkında bir kaynak olarak hazırlanmıştır. Yazar, öğrencilerinin konserlerinde ve sınavlarında gözlemlediği bir durumu fark etmiş ve öğrencilerinin parçalarıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmaları gerektiğini düşünmüştür. Kitapta, söyledikleri eserlerin tarihi, bestelenme koşulları, armonik ve form açısından önemli özellikleri gibi konular ele alınmaktadır. Ayrıca, şarkıların sözlerinin anlamı ve şairleri hakkında da bilgi verilmektedir. Yazar, öğrencilerinin parçaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarının performanslarını olumlu yönde etkileyeceğine inanmaktadır. Bu kitap, sadece şan öğrencileri için değil, Fransız Mélodie müziğiyle ilgilenen dinleyiciler için de faydalı bir kaynak olmayı hedeflemektedir. This book has been prepared as a source about the French Mélodie repertoire. The author noticed a situation observed in his students’ concerts and exams and believed that they needed to have more information about their pieces. The book covers topics such as the historical background of the sung works, the conditions of their composition, and important characteristics in terms of harmony and form. Additionally, information is provided about the meaning of the lyrics and the poets. The author believes that having more knowledge about their pieces will positively impact his students’ performances. This book aims to be a useful resource not only for vocal students but also for listeners interested in French Mélodie music.