Antrenörlerde Benlik Saygısı ve Öğrenilmiş Güçlülük - Direkçi, Veysel (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, antrenörlerin benlik saygısı ve öğrenilmiş güçlülük düzeyleri arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Yazar, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çalışan antrenörlerin benlik saygısı ve öğrenilmiş güçlülük düzeylerini araştırmış ve bu konuda önemli bulgular elde etmiştir. Kitap, antrenörlerin benlik saygısı ve öğrenilmiş güçlülük düzeylerinin nasıl etkilendiğini ve bu etkileşimin antrenörlük performansına nasıl yansıdığını açıklamaktadır. Ayrıca, kitapta benlik kavramının tanımı, evrimi ve William James’in benlik kavramının temelleri hakkında bilgiler de yer almaktadır. Bu kitap, antrenörlerin kişisel gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. This book examines the relationship between self-esteem and learned helplessness levels among coaches. The author has conducted research on the self-esteem and learned helplessness levels of coaches working in the Southeast Anatolia Region and obtained significant findings in this regard. The book explains how coaches’ self-esteem and learned helplessness levels are influenced and how this interaction is reflected in coaching performance. Additionally, the book provides information on the definition and evolution of the concept of self, as well as the foundations of William James’ concept of self. This book aims to contribute to the personal development of coaches.