Okuma Eğitimi Terimleri Sözlüğü - Çekici, Yunus Emre (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Elinizdeki “Okuma Eğitimi Terimleri Sözlüğü” de son yıllarda gelişen ve derlenen Türkçe eğitimi terminolojisine yeni bir virgül eklemek için kaleme alındı. Prof. Dr. Onan ve Prof. Dr. Çifci çalışmalarında, belirledikleri kavramları/terimleri doğrudan ve dolaylı alıntılarla, geniş, kapsamlı ve ayrıntılı bir biçimde ele almışlardı. Bu sözlükte ise okuma eğitimiyle ilgili 500 kavram/terim, birçok kaynaktan yararlanılmakla birlikte özel atıflandırma yapılmadan, yalın, sade ve anlaşılır bir biçimde ve genel geçer bir tanım hâline getirilerek sunulmaya çalışıldı.