Core Egzersiz Anatomisi - Gürbüz, Emre (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
"Core Egzersiz Anatomisi" kitabı, core kaslarının anatomik yapısını ve etkili egzersizlerle nasıl çalıştırılabileceğini kapsamlı bir şekilde ele alan bir rehberdir. Kitap, atletik perfromans antrenörleri, fitness meraklıları, sporcular, egzersiz uzmanları, ve sağlık profesyonelleri için tasarlanmıştır. Kitabın ilk bölümünde, core kaslarının yapısal bileşenlerini ve anatomik ilişkilerini ayrıntılı bir şekilde inceliyoruz. Core kaslarının rolünü anlamak ve bunları güçlendirmek, sağlıklı bir omurga, stabilite, denge, dayanıklılık ve daha iyi spor performansı için temel bir gerekliliktir. Daha sonra, kitap core kaslarını güçlendirmek için etkili egzersizler hakkında derinlemesine bilgi verir. Egzersizlerin adımları, doğru teknikler ve güvenlik önlemleri de dahil olmak üzere tüm ayrıntılarıyla açıklanmaktadır. Kitap, bilimsel araştırmalara dayanarak core kaslarının anatomisini ve işlevini açıklar ve potansiyel yaralanmaları önlemek için önlemler sunar. Her bölümde ayrıntılı anlatım, görseller, örnek egzersiz rutinleri ve ilgili araştırmalara dayalı bilgiler sunulur. Bu şekilde, okuyucular core kaslarını daha iyi anlayabilir, doğru bir şekilde çalıştırabilir ve güçlendirebilirler. "Core Egzersiz Anatomisi" kitabı, size core kaslarını daha iyi anlamanız, doğru bir şekilde çalıştırmanız ve güçlendirmeniz için bir kılavuz sunar. Sağlığınızı ve fitness seviyenizi geliştirmenize yardımcı olmayı hedefler. "Welcome to the Core Exercise Anatomy book! This book comprehensively covers the anatomical structure of the core muscles, which are a fundamental component for a strong body, and how they can be effectively trained through exercises. This book is designed for fitness enthusiasts, athletes, exercise experts, and healthcare professionals. Understanding the role of core muscles and strengthening them is essential for a healthy spine, stability, balance, endurance, and improved sports performance. The structure of the book explains the anatomy and function of the core muscles based on scientific research, demonstrates how exercises should be performed with proper form, and provides measures to prevent potential injuries.Each chapter of the book provides detailed explanations, visuals, sample exercise routines, and information based on relevant research. In the first chapter, we will examine the structural components and anatomical relationships of the core muscles. Then, you will gain in-depth knowledge about effective exercises to strengthen the core muscles. The steps of the exercises, including correct techniques and safety precautions, are explained in detail. The Core Exercise Anatomy book provides you with a guide to better understand, properly engage, and strengthen your core muscles. I hope this book will assist you in improving your health and fitness level.