Sadeleştirilmiş Anlatımıyla Temel Üniversite Kimyası - Saydan Kanberoğlu, Gülşah; Çaylak, Osman; Saygı, Kadriye Özlem; Sivrikaya Özak, Sezen; Güngör, Öznur; Seven Erdemir, Ümran; Polat, Ümmügülsüm; Gürbüzer, Aslıhan; Gündoğdu, Ali; Çalımlı, Mehmet Harbi; Demir, Ersin; Keskin, Zehra Saba; et al. (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Fen ve sağlık alanlarına ilgi duyan ve bu konularda çalışan herkesin yolu mutlaka kimyaya düşer. Kimya sayesinde hayatı, çevremizde olup bitenleri, canlılardaki değişimleri atom altı boyuttan devasa yapılara kadar her şeyi daha iyi anlarız. Temel bilimlerin en temel yapı taşlarından biri olan kimya, doğrudan biyoloji, fizik ve matematik gibi bilimlerle de iç içedir. Günümüzde onlarca alt bilim dalına ayrılan kimya temel düzeyde bütün bilim dalları için gereklidir. Bu nedenle kimya; dünyanın her yerinde tıp, biyokimya, eczacılık gibi sağlık bilimlerinin pek çok alanında, çevre, gıda, jeoloji ve maden bilimleri ile pek çok mühendislik alanında ve doğrudan fen bilimlerinin birçok alanında temel ders olarak okutulur.