Adıyaman’da Oynanan Geleneksel Çocuk Oyunları - Aydemir, Filiz (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitapta Adıyaman’da oynanan çocuk oyunları bir araya getirilmiştir. Geleneksel çocuk oyunları zaman içinde ortadan kalkmakta ya da değişmektedir. Aynı yörede oyunların isimleri veya oynanış şekilleri de farklılıklar göstermektedir. Bu kitaptaki oyunların Adıyaman’da oynanmasına rağmen bazı yerlere göre oyun isimlerinin yahut oynanış şeklinin değiştiğini görmekteyiz. Bu kitapta oyun açıklamalarında (adlar, kurallar, oyuncu sayıları, ödül ve cezalar, oyun araç gereçleri, oyun yerleri vb.) farklılıklar bulunmaktadır.