Dahiliye Asistanlarına Yönelik Yoğun Bakım El Kitabı - Ata, Adnan; Yılmaz, Yusuf; Aydoğan, Uğur; Kaya Güney, Kübra; Binay, Songül; Karcıoğlu, Ayşe Müge; Tekin, Fatih; Karadeniz Güven, Damla; Erdoğmuş, Necati Alper; Sağlam, Canan Esin; Karcıoğlu, Oğuz; Alkan, Aslı; et al. (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Yoğun bakım eğitimi; iç hastalıkları, göğüs hastalıkları, nöroloji kardiyoloji, anesteziyoloji, cerrahi, enfeksiyon hastalıkları gibi birçok ana dalın içinde bulunduğu multidisipliner bir eğitimdir. Yoğun bakım eğitiminde iç hastalıkları ve yan dallarının payı yadsınamaz derecede yüksektir. Bu nedenle yoğun bakımda çalışan hekimlerin dahili konularda bilgi düzeyi önemlidir. Benzer şekilde, iç hastalıkları uzmanlığı yapan hekimlerin de hem yoğun bakımda çalışmaları hem de yoğun bakımda çalışmasa dahi klinikler arası konsültasyonlar aracılığıyla yoğun bakım ile ilişkisi bulunmaktadır