Afetlerde Yaşlı, Engelli ve Kronik Hastalarla Sosyal Hizmet - Balcı, Sinan; Öztürk, Meral (Afet ve Krizlerde Sosyal Hizmet, 2023)
Afetlerin neden olduğu yıkımlar sonucunda büyük kayıplar yaşanmakta ve insanların yaşam koşulları zorlaşmaktadır. Ülkemizde en sık görülen afetlerden biri olan depremler nedeniyle çok fazla kayıp verilmektedir. Afetlerden hiç şüphesiz herkes etkilenmektedir ancak bilimsel araştırmalar fizyolojik ve sosyal özellikleri nedeniyle zaten zor olan hayat şartlarıyla mücadele eden yaşlı, engelli ve kronik hastalar gibi kırılgan grupların afetlerden daha fazla zarar gördüğünü göstermektedir. Bu nedenle bu gruplar afet sırasında veya sonrasında özel desteğe ve hizmetlere ihtiyaç duymaktadır. Yaşlı, engelli ve kronik hastaların afet/acil durumlarda yaşadıkları sorunların bilincinde olunması, bu gruplara özel afet yönetim sistemlerinin oluşturulması ve afet sonrasında sorunlarının çözümü amacıyla yapılacak psikososyal destek çalışmaları son derece önemlidir.