Postmodernizm İçin Bir Giriş - Saygın, Tuncay (Anlatı Üzerine Anlatı Edebiyat Kuramı ve Eleştiri, 2024)
Postmodernizme bir giriş yaptığımız bu metinde öncelikle postmodernizmin ne olduğu ve kökenleri tanıtıldı. Postmodernizm, moderniteden bir kopuş olarak okunduğu gibi, modernizmden sonra gelen zaman aralığı olarak da kabul edilmiştir. Bu nedenle ilk olarak modernizmden ne anlaşıldığı ve başlıca modernizm eleştirileri ortaya konuldu. Sonrasında postmodernizm denildiğinde akla gelen temel isimler ve onların başlıca fikirleri kısa kısa ele alınarak işlendi. Postmodernizmin edebiyatta önemine değinilen bölüm ise postmodernlerin edebiyata getirdiği yenilikler ve katkılar ana hatlarıyla anlatılmıştır.