Spor İşletmelerinde Büyüklük - Ceyhun, Serdar (Spor Tesislerinin Planlanması ve İşletme, 2024)
Genel anlamıyla işletmeler ürün ve hizmet sunulan yerler olarak bilinse de özellikle spor işletmelerinde müşteriye sunulan ürünün hizmet ayağı son yıllarda daha fazla önemsenmekte ve bu konuda işletmeler daha ciddi çalışmalar yaparak müşterilerinin memnuniyet seviyesini daha yukarı taşımak çabası içine girmektedir. Küçük işletmelerde hem personel hem de fiziki imkanların kısıtlı olması, müşterilere daha kolay ve hızlı hizmet verilebilmesine imkân verebilmektedir. Ancak bu tür işletmelerde müşterinin pazar ortamında artan istekleri, belirli bir düzeyden sonra yeterince tatmin edilmediğinde piyasadaki diğer işletmeler müşteriyi kendi pazar payının içine dahil edebilmektedir. Diğer taraftan geniş bir ürün yelpazesiyle müşteriye ürünlerini sunan büyük işletmeler bu tür bir sıkıntıyla uzun vade de karşılaşmamaktadır. Her iki işletme çeşidinde dikkat edilmesi gereken temel kriter; işletmenin büyüklüğünü müşteri profiline göre ayarlayabilmek ve büyük işletmelerde artan kullanıcı sayısıyla orantılı olarak müşteri taleplerini yakından takip etmektir. İşletmenin büyüklüğüyle birlikte hizmet sunumunda yapılabilecek hataların genel hizmet kalitesini düşüreceği akıldan çıkarılmamalıdır.