Altkültürden Akışkan Kimliğe: İngiliz Gençlik Kültürü - Şentürk, Emine (İngiliz Kültür Tarihi ve İncelemeleri, 2024)
Bu bölümde, İngiliz gençlik kültürünün yirminci yüzyılın ikinci yarısı ve sonrasındaki gelişimi ve değişimi incelenmektedir. Gençler, hâkim kültürden ayrışarak özgürlük ve eşitlik gibi değerlere vurgu yaparken, geleneksel normlara meydan okumaktadırlar. 1950 sonrasında tedler, modlar, dazlaklar, punk, glam rock, rave gibi farklı isimlerde altkültürler olarak görülürler. Sınıf, cinsiyet ve ırk tanımlamalarındaki değişimler, bu altkültürlerin şekillenmesinde belirleyici rol oynamaktadır. Haksızlığa, eşitsizliğe ve dışlanmaya karşı duruşu saç modelleri, giyim tarzları ve müzik tercihleri yoluyla sergilerler. Yirmi birinci yüzyıldaki gençlik kültürü ise internet ve teknolojinin yaygınlaşması ile bireyselleşmeye doğru evrilmekte ve sonuç olarak altkültür çeşitliliğinden belirsiz ve akışkan bir gençlik kültürü tanımına geçiş görülmektedir.