Sıcak Camda Hacim, Işık ve Form - Aksakal, Agâh Barış Can (Plastik Sanatlar Alanında Seramik ve Cam Üzerine Yaklaşımlar 3-Mutlu, 2024)
Eser üretimi anlamında cam malzemeyi, diğerlerinden ayıran belli başlı özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler camın anlatım ve ifade olanaklarını güçlendirmekte, esere üslup anlamında katkılar sağlamaktadır. Malzemenin temelde şeffaf halde çalışılması, kütle şekillendirme bazında ele alındığında hacimsel etkisini arttırmaktadır. İçini gösteren ve renklendiğinde de bu etkiyi kaybetmeyen cam malzeme eserin hacim algısını ışık ve form düzleminde de farklı bir noktaya taşımaktadır. Stüdyo camı doğada hazır halde bulunmayan; serbest şekillendirme tekniklerine uygun inorganik bir malzemedir. Farklı bünye ve yüzey renklendirme teknikleriyle şekillendirilebilmekte ve 1960 sonrası Stüdyo Cam Hareketi’yle birlikte çağdaş bir sanat malzemesi olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmada hacim, form ve ışık konu başlıkları çevresinde, cam malzemenin esere olumlu katkılarını incelemektedir.