Farklı Modüler Yapıda Seramik Aydınlatma Elemanları Tasarımı - Çetin Yeter, Suna; Sızlı, Mürüvet (Plastik Sanatlar Alanında Cam ve Seramik Üzerine Yaklaşımlar 6, 2024)
Dekorasyon ürünlerinden biri olan seramik aydınlatma ürünleri, evler, oteller ve ayrıca restoranlar için oldukça uygundur. Farklı teknikler ve süslemelerle uygun bir dekorasyon elde etmek, seramik aydınlatma ürünlerinin tasarım ve üretim süreci için temel amaçtır. Tasarım dergilerinde, tasarım içerikli internet sitelerinde endüstriyel ürünler sınıfında yer alan seramik aydınlatma elemanlarına (aksesuarlarına) rastlamak mümkündür. Çalışmanın tasarım sürecinde, doğadaki çeşitlilikten faydalanıp canlılardan, denizden, ağaçtan, denize hayat katan dalgalardan esinlenilmiştir.Bu çalışmada, seramik aydınlatma elemanlarının tasarım önerisine yönelik araştırmalarının yapılması, tasarım önerisinin geliştirilerek akademik ölçekli olarak yazılı kaynak haline getirilmesi amaçlanmıştır.