Temel Kavramlar İle Ekonomi - Özaltaş Serçek, Gülseren (Turizm Ekonomisi, 2024)
Turizmin ekonomik açıdan etkilerini ele alan turizm ekonomisi konularını içeren kitabın bu bölümünde, turizm ekonomisinde değinilecek ekonomi ile ilgili olan temel kavramlar incelenmektedir. Turizm ekonomisini anlamak için ekonominin temel kavramlarına hâkim olmak gerekmektedir. Bu kapsamda bölümde ekonomi, turizm ekonomisi, iktisadilik, karlılık, kıtlık kavramı, mal ve hizmet, verimlilik, eşitlik, kalite, maliyet, marjinal maliyet, ihtiyaç, fayda ve değer, gelir, milli gelir, alternatif maliyet, ihtiyaç, değer, servet, üretim, tüketim, ödemeler dengesi, değişim, arz ve talep, turizm sektörü, istihdam, piyasa, ithalat ve ihracat, rekabet, sızıntı, enflasyon, deflasyon, dezenflasyon, hiperenflasyon, resesyon, depresyon, stagflasyon, devalüasyon, revalüasyon gibi kavramlar ele alınmıştır.