Hisse Senedi Değerlemesi / Firma Değerlemesi - Akel, Veli (Finansal Yönetim, 2024)
Hisse senedi değerlemesi, bir şirketin hisse senedinin gerçek değerini belirlemek için kullanılan çeşitli yöntemleri içerir. Hisse senedinin değerinin bilinmesi, yatırımcılara bir hisse senedinin yatırım yapmaya değer olup olmadığı konusunda önemli bir bilgi sağlayacaktır.Firma değerlemesi, bir şirketin veya firmanın piyasa değerini belirlemek amacıyla yapılan bir analizdir. Bu değerleme süreci, çeşitli değerleme yöntemleri kullanarak firmanın mevcut ve gelecekteki potansiyel değerini belirlemeyi hedefler. İşte bu çalışmada hisse senedi ve firma değerlemesinden kullanılan çeşitli yöntemler tanıtıldıktan sonra örnek bir firmanın bazı mali verilerinden yola çıkarak bir değerleme çalışması yapılmıştır.