Başabaş ve Kaldıraç Analizleri - İskenderoğlu, Ömer (Finansal Yönetim, 2024)
Kısa vadeli bir finansal planlama yöntemi olan başabaş analizi finans teorisinde olduğu kadar uygulamada da özel bir öneme sahiptir. İşletme giderlerinin planlanması, olası satış düzeylerinde gelir ve giderlerin ve dolayısıyla karın ne kadar olacağı başabaş analizi konusu içerisinde incelenmektedir. Başabaş analizinin devamı olarak faaliyet ve finansal kaldıraç dereceleri ise başabaş analizi konusuna oransal bir yaklaşım sunmakta ve konuyu tamamlamaktadır. Bu bölümde başabaş analizi konusunda uygulamadan örnekler sunulmakta ve pratik anlamda başabaş analizinin nasıl gerçekleştirilebileceği detaylı olarak ele alınmaktadır. Ayrıca faaliyet ve finansal kaldıraç dereceleri konusu da detaylı olarak incelenmiş ve bölüm içeriğinde sunulmuştur.