Finansal Tablolar Analizi - Kakilli Acaravcı, Songül (Finansal Yönetim, 2024)
Finansal tabloların analizi bölümünde işletmelerin ticari faaliyetlerini ve performanslarını gösteren finansal tabloların türleri ve finansal analizlerde kullanılan yöntemler uygulamalı olarak anlatılmıştır. Finansal analiz, işletmenin finansal tablolarında yer alan verilerin bir takım finansal kararları alabilmek için analiz edilmesi sürecidir. Finansal analiz, işletme ile ilgili karar alıcılara önemli bilgiler edinebilmelerini sağlaması açısından önem arz etmektedir. Finansal tabloların kullanıcıları sadece işletmenin finansal durumu hakkında bilgi edinmezler aynı zamanda kredibilitesi, kârlılığı, sektör içerisindeki konumu, rekabet gücü ve kazanç yaratma yeteneği hakkında da bilgi edinebilirler. Dolayısıyla, işletmelerde finans yöneticilerinin temel görevleri arasında bulunan finansal tabloların analizi farklı kullanıcılara önemli kazanımlar sağlayacaktır.