Magazin Gazeteciliği - Çıtak, Şerife Özgün (Temel Gazetecilik Kavramlar, Teknikler, Yenilikler, 2024)
Magazin en çok rağbet gören haber türlerinden birisidir. Birincil amacı eğlendirmek ve hoşça vakit geçirtmek olan magazin basını toplumun geneline hitap etmeye çalışmaktadır. Görselliğin baskın olduğu bir yayıncılık anlayışı belirleyen magazin, yumuşak içerikler barındırmaktadır. Beslendiği pek çok alan bulunmakla birlikte magazin dendiğinde genellikte ünlülerle ilgili yapılan haberler ilk olarak akla gelmektedir. Ancak, magazin bununla sınırlı değildir. Yalnızca sansasyon içeren konular değil, aynı zamanda yeme-içme tavsiyeleri, fallar, güzellik tüyoları gibi içerikler de magazin konuları arasındadır. Magazinin çok ilgi görmesiyle birlikte artık magazin ögeleriyle donatılmış yani magazinleştirilmiş haberler de medyada yer almaktadır. İçeriklerin magazinleşmesi bazı tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Magazinleşen haberlerin önemli olan kısımları yerine sabun köpüğü olarak tabir edilen tarafları ön plana çıkarılmaktadır. Bu da haberin kamu yararına yapılması ilkesini zedelemektedir. Magazin basını, haber yaparken, konusu ne olursa olsun, öznesi kim olursa olsun ilkeli habercilik yapmalıdır. Magazin haberlerinin gözetmesi gereken meslek ilkeleri ise diğer haber türlerinden farklı değildir.