Adli Sosyal Hizmet - Karaağaç, Hakan (Sosyal Hizmete Giriş, 2024)
Sosyal hizmet mesleği için köklü bir geçmişe sahip olan adli sosyal hizmet; suça sürüklenen bireylerin sosyal uyumlarının artırılması, mağdurların desteklenmesi ve adalet sisteminin insani boyutunun güçlendirilebilmesi için sosyal hizmet uzmanlarının yürüttüğü profesyonel bir çalışma alanıdır. Bu alan, sosyal hizmetin insana ve topluma odaklanan yaklaşımını adalet sisteminin içinde somutlaştırır. Bu çok boyutlu bakış açısı adalet sisteminin daha insancıl ve etkili işlemesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde sosyal hizmet uzmanları adli alanda; cezaevleri, denetimli serbestlik birimleri, aile ve çocuk mahkemeleri, mağdur destek merkezleri, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastaneleri başta olmak üzere birçok farklı kuruluşta aktif olarak görev alırlar. Bu geniş çalışma yelpazesi içinde bu bölümün amacı, okuyuculara adli sosyal hizmetin kapsamlı bir anlayışını sunmak ve bu alanda çalışan profesyonellere yönelik bilgi ve beceri kazandırmaktır.