Aile Hizmetleri - Purutçuoğlu, Eda (Sosyal Hizmete Giriş, 2024)
Aile, bir toplumdaki temel kurumdur. Üyelerinin toplumda çeşitli roller ve işlevler üstlenmek üzere doğduğu, yetiştirildiği eğitildiği ve sosyalleştirildiği birincil gruptur. Bu nedenle, ailenin refahını sürdürmesi önemlidir. Ancak, bir aileyi etkileyen birçok sorun bulunmaktadır. Bu sorunlar doğası gereği çok yönlüdür. Bu durumda ailenin sorunları nasıl algıladığı ve bunlara karşı hangi çözüm önerilerini getirdiği önemlidir. Aileyi güçlendirerek toplumun sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyde gelişmesini amaçlayan aile politikaları ailenin oluşumu, ekonomik destek, çocuk yetiştirme ve bakım verme şeklinde dört işlevi kapsamaktadır. Bu noktada aile dinamiklerini anlayabilen ve ailelerle çalışma bilgi ve becerisine sahip meslek elemanlarına ihtiyaç vardır.