Marka İmajı Bağlamında Font Tasarımının Önemi ve Hedef Kitle İle İlişkisi - Yıldız, Münire (Grafik Tasarımda Akademik Araştırmalar 2, 2024)
Font tasarımı, markanın kimliğini oluşturan temel unsurlardan biridir. Seçilen yazı karakteri; markanın karakteri, değerleri ve hedefleri hakkında izleyiciye ipuçları verir. Font tasarımları, markanın genel estetiğini ve kişiliğini yansıtırken, aynı zamanda hedef kitle ile olan ilişkisini de şekillendirmek için kritik bir rol oynar. Hedef kitle üzerinde belirli duyguları ve algıları tetikler. Ayrıca, rekabetin yoğun olduğu pazarlarda, font tasarımı markayı diğerlerinden ayırmanın bir yolu olarak işlev görebilir. Eşsiz ve karakteristik bir font, markanın akılda kalıcılığını artırarak, hedef kitle içinde benzerlerinden ayrışmasına yardımcı olur. Fontların hedef kitle ile ilişkisi tasarım sürecinden pazarda tüketiciyle buluştuğu ana kadar devam eder. Bu araştırmanın amacı, font tasarımının marka kimliği üzerindeki etkilerini ve hedef kitle ile kurulan bağlantıları incelemektir. Font tasarımının, markanın karakterini, değerlerini ve hedeflerini yansıtmada oynadığı rolün ortaya koyulması hedeflenmiştir. Pazardaki yoğun rekabet ortamında, özgün ve karakteristik font tasarımlarının markanın diğerlerinden ayrışmasındaki ve marka tanınırlığını artırmadaki etkisi irdelenmektedir. Font tasarımının marka imajı üzerindeki stratejik rolünü anlamayı ve hedef kitle ile etkili bir iletişim kurma yöntemlerinin belirlenmesinde marka yöneticilerine ve font tasarımcılara ışık tutması ön görülmektedir.