Sağlık Turizminde Kalite ve Akreditasyon - Koralay, Gülsen; Cengiz, Canan (Sağlık Turizmi Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar, 2023)
Hızla büyüyen bir sektör haline gelen sağlık turizmi; uluslararası hastaların sağlık hizmeti almak, rehabilitasyon, iyilik halinin artırılması, sağlığın korunması ve estetik kaygıların giderilmesi gibi farklı nedenlere ikamet ettikleri ülkelerden farklı ülkelere seyahat etmesi olarak tanımlanabilir. Birçok ülke açısından dikkat çekici olan ve pazardan pay alabilmek için ciddi rekabet gerektiren sağlık turizmi sektöründe tercih edilmeyi etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi, sunulan hizmetin kalitesidir. Sağlık hizmet kalitesinin en önemli göstergelerinden olan hasta güvenliğinin ve memnuniyetinin güvence altında olduğunun teminatı olan akreditasyon, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kuruluşlar açısından kritik öneme sahiptir. Kaliteli sağlık hizmeti sunan ve akreditasyon belgesine sahip olan sağlık kuruluşları, sağlık turizmi alanında başarılı olma, güven kazanma ve rekabet edebilme avantajlarını elde edeceğinden kalite ve akreditasyon konularına özel önem vermelidir.