Küresel Sağlık Turizminin Ekonomik Değeri - Çapar, Haşim (Sağlık Turizmi Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar, 2023)
Küresel sağlık ekonomisi hacmi her geçen gün artmaktadır. Bu durum, sağlık turizmi potansiyeli olan ülkeleri harekete geçirmiş ve bu konuda çalışmalar yapmalarını sağlamıştır. Sağlık turizmi yeni bir ekonomik alan yaratmış durumdadır. Bu yeni ekonomik alanın ekonomik değerinin net olarak ortaya konulması da bazı tahminlere dayalı olarak ortaya konulması konu ile ilgili çalışma ve politika yapanlara büyük bir kanıt sağlayacaktır. Bu kitap bölümü, sağlık turizmi alanı ile ilgili çalışma yapan veya paydaş olan herkese sağlık turizmi ekonomik alanının ekonomik değerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu amaç için sağlık turizmi ekonomisi ile ilgili istatistik yayınlayan kamu ve özel kurum ve kuruluşların raporları incelenerek sektörün ekonomik değeri ortaya konulmuştur.