WoS Veri Tabanında Yeşil Muhasebe ve Yeşil Denetim Konusunda Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Akbaş, Fatih (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler VII-Güz, 2024)
Bu çalışmada yeşil muhasebe ve yeşim denetim konusunda WoS veri tabanında yayınlanan belgelerin niceliksel analizi yapılmıştır. Çalışma ilgili konularda yapılan uluslararası yayınların bibliyometrik analizini yaparak mevcut durumu ortaya koymayı amaçlamıştır. İkincil amaç olarak çalışma sonuçlarının bu konularda çalışmalar yapacak araştırmacılara yol göstermeyi beklenmektedir. Analizlerde R yazılımı ve Vosviewer programından yararlanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre konuya ilişkin en çok yayını İngiltere tarafından yapıldığı, en sık kullanılan anahtar kelimenin “green accounting” olduğu, en çok atıf ve yayının “Ecological economics” dergisi olduğu ve son dönemde yapılan çalışmaların sürdürülebilirlik temalı yayınlardan oluştuğu tespit edilmiştir. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin Birleşmiş Milletler desteğiyle tüm ülkelerde gönüllülük esasından kanuni zorunluluğa geçtikçe yeşil muhasebe ve yeşil denetim konulu çalışmalarda artışın devam edeceği söylenebilir.