Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine Halk Sağlığı Açısından Bakış: “Aile Arasında” Filmi Alımlama Analizi - Aydemir, Sibel (Örneklerle Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, 2024)
Medyanın toplum sağlığı diğer otoriteler tarafından sağlanan bilgilerden daha büyük bir etkiye sahiptir. Medya toplumsal cinsiyet üzerinde de önemli bir etki oluşturur. Bu etki aynı zamanda olumlu bir etki ve sonuçta olumlu davranış ya da olumsuz bir etki ve sonuçta olumsuz gibi farklılıklar içerebilir. Medya bunu iletileri aracılığı yapmaktadır. Medya iletileri alıcı kitle tarafından, medyanın istediği yönde okumaya neden olabileceği gibi farklı şekillerde okumalarda olabilir. Araştırmada medya tarafından iletilen mesajların “Aile Arasında” filmi üzerinden nasıl okunduğu değerlendirilmiştir. Araştırmada demografik özellikleri birbirinden farklı on izleyici ile derinlemesine görüşmeler yapılmış ve izleyicilerin verdikleri cevaplar Hall’un ortaya koyduğu üç okuma şekli üzerinde temellenerek yorumlanmıştır. Araştırmaya katılan izleyicilerin çoğu filmi egemen okumanın hâkim olduğu şekilde izlediği tespit edilmiştir.