Teknik Arıcılıkta Kullanılan Malzemeler ve Teknoloji Kullanımı - Özmen Özbakır, Gonca; İvgin Tunca, Rahşan (Bal Arısı ve Arıcılık, 2024)
Bu bölümün ilk kısmında teknik arıcılıkta çeşitli üretim sistemlerine ve amaçlara yönelik kullanılan araç-gereç ve arıcılık materyallerinin tanıtılması hedeflenmiştir. İkinci kısımda ise günümüzde mevcut teknolojiyle geliştirilen çeşitli donanım ve yazılımların arıcılıkta yararlanılan uygulamalarını özetlemek amaçlanmıştır.