Kültürün Tanımı ve Özellikleri - Kayserili, Alperen; Sakaoğlu, Emre (Kültürel Coğrafya, 2024)
Kültür olgusu, insanoğlunun üretimleri doğrultusunda ortaya çıkan tüm süreçleri ifade eden oldukça kapsamlı süperempoze bir yapıdır. Kültür geçmişten günümüze kadar insanoğlunun geçmişten günümüze kadar yürüttüğü ilerleme ve gelişme sürecinde, üretmiş olduğu tüm olgulardır. Yani kültür bir yandan insanoğlunun ürettiği her şey iken diğer taraftan insanoğlunun doğumundan itibaren gelişmesini sağlayan her şeydir. Kültür olgusu üzerine çok sayıda disiplin tarafından tanımlar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Dolayısıyla bu kadar kapsamlı bir olgunun farklı disiplinlerin bakış açılarına göre tanımlamaları yapıldığı gibi kültür ile ilişkili kavramlarında detaylı açıklamalarının yapılması konuyu daha anlaşılır hale getirmiştir.