Ülkelerin Okula Hazırbulunuşluk Politikaları - Akkaya Alıcı, Yasemin (Okula Hazırbulunuşluk: Tüm Yönleri ile Okula Geçiş, 2024)
Bu bölümde farklı ülkelerde yürütülen okula hazırbulunuşluluğu destekleme politikaları ele alınmıştır. Bu doğrultuda ülkelerin çocuğu okula hazırlama, çocuğun okula başlaması ve eğitim kademeleri arasındaki geçiş süreçlerine ilişkin resmi raporlar, erken çocukluk eğitim programları ve zorunlu eğitim programları incelenerek genel bir çerçeve sunulmuştur. Sonuç olarak Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya gibi ülkelerin çocukların okula hazırlığını desteklemek amacıyla öğretmen, ebeveyn, çocuk boyutlarında programlar hazırladığı, bazı ülkelerin ise erken çocukluk eğitimine erişim ve katılımı teşvik ettiği görülmüştür.