Cinsel Sağlık ile İlgili Kurum ve Kuruluşlar - Bakır, Nazife (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Cinsel sağlık; bireylerin, çiftlerin ve ailelerin genel sağlığı ve refahı ile toplulukların ve ülkelerin sosyal ve ekonomik kalkınması için temel öneme sahiptir. Erkeklerin ve kadınların cinsel sağlık ve refaha ulaşma yeteneği; cinsiyet ve cinsellik hakkında kapsamlı bilgilere erişim, karşılaşabilecekleri riskler ve korunmasız cinsel aktivitenin olumsuz sonuçlarına karşı savunmasızlıkları hakkında bilgi, cinsel sağlık hizmetlerine erişim yeteneği, cinsel sağlığı onaylayan ve geliştiren bir ortamda yaşamalarına bağlıdır (1). Bu bağlamda ülkemizdeki ve yurtdışındaki cinsel sağlık kurum ve kuruluşları bireylere cinsel sağlıkla ilgili terapi, cinsel sağlığı koruma ve geliştirmek için görev yapmaktadır.