Cinsel Sağlık ve Mitler - Aydın, Cansu Mine; Pasinlioğlu, Türkan (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Cinsellik konusunda bilgi yetersizliğinin olması bireyin tüm yaşamı boyunca risklere karşı daha savunmasız hale gelmesine neden olmaktadır. Kişilerin cinsellik ve cinsel sağlık konusunda doğru olduğunu düşündüğü abartılı, bilimsel bir değeri olmayan ve yanlış olan kalıplaşmış yargılar cinsel mitler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu cinsel mitlerin cinsel işlev bozukluğuna neden olduğu, bireylerin yaşam kalitesini ve kişilerarası ilişkilerini olumsuz etkilediği bilinmektedir. Halk sağlığı sorunu olarak ele alınan cinsel mitler hakkında bireyin farkında olması ve bu mitlerden kurtulmaları için hemşire/ebe tarafından bireye cinsellik hakkında uygun, anlaşılır ve ikna edici bir şekilde yeterli düzeyde bilgi verilmesi gerekir.