Dinlere Göre Cinsel Sağlık - Güler, Handan (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Bu bölümde birçok toplumda görülen dinlerin ve inançların kadına ve aileye bakışı ele alınmış ve cinselliğe verdikleri anlam tartışılmıştır. Ayrıca dinlerin kadın sağlığını doğrudan etkileyen menstruasyon, gebelik, doğum ve kürtaj olaylarını nasıl ele aldıkları irdelenmiştir. Bunlara ilaveten kadının yaşamını ve iyilik halini doğrudan etkileyen aile planlaması yöntemleri ile infertilite ve bunların teknik ve yöntemlerine dinlerin getirdikleri yorumlar ortaya konulmaya çalışılmıştır.