Kadın İnfertilitesine Yaklaşım - Özdilek Kırçiçeği, Feden Kübra (Güncel Kadın Hastalıkları ve Doğum Çalışmaları VII (Bahar), 2024)
İnfertilite değerlendirmesine genellikle 35 yaş altı kadınlarda bir yıl düzenli korunmasız cinsel ilişki sonrasında, 35 yaş ve üzeri kadınlarda ise altı ay korunmasız cinsel ilişki sonrasında hala gebelik meydana gelmemesi durumunda başlanır. Bununla birlikte, 40 yaş ve üzeri kadınlarda ve düzensiz adet döngüsü olan veya endometriozis, pelvik inflamatuar hastalık öyküsü, pelvik cerrahi öyküsü veya üreme sistemi malformasyonları veya bilinen erkek infertilite gibi infertilite için bilinen risk faktörleri olan kadınlarda değerlendirme daha erken başlatılabilir. Infertility evaluation generally begins if pregnancy does not occur after one year of unprotected sexual intercourse for people under the age of 35, and after six months of unprotected sexual intercourse for those over the age of 35. However, evaluation may be initiated earlier if people are over 40 years of age with changes in menstruation or have known risk factors for infertility such as endometriosis, history of pelvic inflammatory disease, history of pelvic surgery, or reproductive malformations or known male infertility.