Balneoterapi Yan Etkileri - Akaltun, Mazlum Serdar; Cansu, Döne (Geçmişten Günümüze Rehabilitasyonda Balneoterapi ve Hidroterapi, 2024)
Balneoterapi, kas-iskelet sistemini ilgilendiren bir çok hastalığın yanı sıra, dermatolojik hastalıklar, solunum sistemi hastalıkları gibi bir çok durumda kullanılmaktadır. Balneoterapi bir çok hastalıkta kullanılan tamamlayıcı bir tedavi olup yan etkiler açısından iyi tolere edilebilen bir yöntemdir. En çok görülen yan etkiler hipotansiyon, kas ağrısı, termal kriz, kramp, yanık gibi minör etkilerdir. Özellikle alkol kullanan hastalarda balneoterapi kullanımı artmış ölüm riski ile ilişkilendirilmiştir. İlaç kullanan hastalarda da balneoterapi ile ilaç düzeylerinin değişebileceği unutulmamalıdır. Balneotherapy is used for many diseases of the musculoskeletal system, as well as dermatologic diseases and respiratory diseases. Balneotherapy is a complementary treatment used in many diseases and is a well-tolerated method in terms of side effects. The most common side effects are minor effects such as hypotension, muscle pain, thermal crisis, cramps and burns. The use of balneotherapy has been associated with an increased risk of death, especially in patients who abuse alcohol. It should be kept in mind that drug levels may change with balneotherapy in patients taking medication.