Çerçeveler - Köşe, Serap (Optisyenliğin Temelleri, 2024)
Optisyenliğe giriş kitabının bu bölümünde gözlük çerçeveleri ele alınmıştır. Alt başlıklarında ise genel olarak rim halkasına göre çerçeveler, çerçeve kısımları, çerçeve hammaddeleri, yüz tipine göre çerçeve çeşitleri ve son olarak ise çerçeve seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalara değinilmiştir. Görmeye yardımcı tıbbi cihaz olarak değerlendirilen diyoptrili gözlükler refraksiyon kusuru olan kişiler için vazgeçilmezdir. Gözlük takılmaya başlandığı andan itibaren düzeltme sağlar ve gözlük yüzden çıkartılana kadar görmeye yardımcı olur. Optisyenlik uygulamaları içinde gözlük seçimi refraksiyon kusuru olan kişi ile ilk görüşmede başlayacaktır. Kullanıcının göz kusuruna, yüz şekline, yaptığı mesleğe, yaşına ve kullanıcının zevklerine göre en uygun çerçevenin seçimi optisyenlik uygulamaları içinde önemli bir yer almaktadır.