Hipertiroidi İlişkili Aciller - Şirin, İlker (Dahili Aciller, 2024)
Tiroid bezi, T4, T3 ve kalsitonin hormonlarını üreterek vücut metabolizmasını düzenler. Hipertiroidi, tiroid hormonlarının aşırı salgılanması sonucu ortaya çıkan bir durumdur ve Graves hastalığı en yaygın nedenidir. Tiroid fırtınası, hipertiroidizmin şiddetli bir formudur ve yaşamı tehdit edebilir. Tanı için hastada tiroid fırtınasından şüphelenmek önemlidir, laboratuvar testleri, özellikle serbest T4 ve TSH seviyeleri kullanılabilir. Tiorid fırtınası tedavisine erken dönemde başlanmalıdır. Tiroid fırtınasının tedavisi, periferik adrenerjik etkilerin engellenmesi, yeni hormon sentezinin önlenmesi ve T4'ün T3'e dönüşümünün engellenmesi ve tiroid hormonlarının geri emiliminin engellenmesini içerir.