Acil Serviste Dispne Olgusuna Yaklaşım - Oymak, M.Server; Karcıoğlu, Özgür (Dahili Aciller, 2024)
Dispne, acil servis başvurularının büyük kısmını oluşturan bir semptomdur. Hayatı tehdit eden bir çok sebepten dolayı ortaya çıkması sebebiyle acil servis hekiminin dispne olgusuna nasıl yaklaşacağını, nelere dikkat etmesi gerektiğini iyi bilmesi ve uygulaması önem arz etmektedir. Bu bölümde de dispne ile başvuran hastaya nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği anlatılmıştır. Tanılara yönelik müdahaleler ve tedaviler diğer bölümlerde ayrıntılı anlatılmakta olup bu bölümde hastaya yaklaşım, ilk müdahale ve ayırıcı tanılar üzerine konuşulacaktır.