Akut Miyokardit ve Perikardit - Ferhatlar, Mehmet Esat (Dahili Aciller, 2024)
Akut miyokardit ve perikardit kalbin inflamatuar hastalıklarından olup göğüs ağrısı, elektrokardiyogram ve laboratuvar bulguları akut koroner sendromu taklit edebilir. Ağrı hareketle ve nefes almayla kötüleşirken oturmak ve öne eğilmekle rahatlar. Akut miyokardit ve perikarditin en sık sebebi virüslerdir. Göğüs ağrısı ile başvuran, viral hastalık semptomları veya yakın zamanda viral hastalık öyküsü olan tüm hastalarda miyokardit ve perikardit düşünülmelidir.