Sedanter Yaşam Tarzı ve Obezite - Sir, Özkan; Kaplan, Ebubekir (Beslenme ve Hemşirelik, 2023)
Obezite ile sedanter yaşam tarzı arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Sedanter yaşam tarzı, düşük fiziksel aktivite seviyeleriyle karakterizedir ve bireylerin hareketsiz kalmalarına neden olabilir. Bu durum, enerji harcamasının azalmasına ve vücut ağırlığının artmasına yol açabilir. Yetersiz fiziksel aktivite, metabolizma hızını düşürebilir, insülin duyarlılığını azaltabilir ve yağ depolanmasını teşvik edebilir. Bu faktörler obezite riskini artırabilir. Obezite ise vücutta aşırı yağ birikmesi durumudur ve birçok sağlık sorununa neden olabilir. Bu nedenle, düzenli fiziksel aktivite ve aktif bir yaşam tarzı benimsemek obezitenin önlenmesi veya yönetilmesi için önemlidir.