Kateter İlişkili Enfeksiyonlar - Demirbüken, Gonca (Yoğun Bakımda Tanı ve Tedavi, 2024)
Damar içi araç kullanımı, enfeksiyon riskini de beraberinde getirmektedir. Kateter ilişkili enfeksiyonlarda Gram-pozitif aeroblar (koagülaz-negatif stafilokoklar, Staphylococcus aureus ve Enterococcus vb.) en sık karşılaşılan patojenlerdir. Kateter ilişkili enfeksiyon tedavisi, kateterin durumu, hastanın durumu, gelişen komplikasyonlar ve etkene göre faklı yaklaşımlar gerektirmektedir.