Benign Tiroid Hastalıkları, Tiroid Nodüllerine Yaklaşım ve Tiroidektomi Komplikasyonları - Göbüt, Hüseyin (Genel Cerrahi Staj Dersleri, 2024)
Benign tiroid hastalıkları, tiroid nodüllerine yaklaşım ve tiroidektomi komplikasyonları, tiroid cerrahisi ve hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli konulardır. Tiroid anatomisi, bezin vasküler yapısı, nöral komşulukları ve lenf nodu seviyeleri detaylandırılmıştır. Tiroid fonksiyon testleri, antikorlar, görüntüleme yöntemleri ve nodüllerin değerlendirilmesi gibi konular ele alınmıştır. Ayrıca, hipotiroidi, hipertiroidi, tiroiditler, ve guatr gibi benign tiroid hastalıklarının klinik özellikleri ve tedavi yaklaşımları incelenmiştir. Tiroidektomi sonrası komplikasyonlar da detaylı olarak ele alınmış, cerrahi müdahalelerin riskleri ve komplikasyon yönetimi üzerinde durulmuştur. Benign thyroid diseases, approach to thyroid nodules, and thyroidectomy complications are crucial topics in thyroid surgery and disease management. The anatomy of the thyroid, its vascular structures, neural relations, and lymph node levels are detailed. Thyroid function tests, antibodies, imaging methods, and the evaluation of nodules are discussed. Additionally, clinical features and treatment approaches for benign thyroid diseases such as hypothyroidism, hyperthyroidism, thyroiditis, and goiter are examined. Post-thyroidectomy complications are thoroughly discussed, emphasizing the risks of surgical interventions and complication management.