Cerrahi Stresin Yönetimi - Tuna, Arzu (Cerrahi Bakım Vaka Analizleri ile Birlikte (3. Baskı), 2024)
Ameliyat sonrası insan vücudunda oluşan stres ve stres tepkisinin, insanda oluşturduğu fizyolojik durumları, bu bölümün başlangıcında ulaşabilirsiniz. Ameliyat sürecinde oluşan stresin etki ve yan etkilerini yönetmek adına geliştirilmiş kanıt temelli rehberler ve uygulamalardan oluşturulan ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırma yolları (Enhanced Recovery After Surgery-ERAS ) da bu bölüm de yer almaktadır. You can find the physiological states created by the stress and stress response in the human body after surgery at the beginning of this section. Ways to Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) created from evidence-based guides and practices developed to manage the effects and side effects of stress during the surgery process are also included in this section.