Epilepsi Cerrahisine Hazırlıkta İlk Aşama ve Non-İnvazif Tetkiklerle Değerlendirme-Nükleer Tıp - Lay Ergün, Eser; Volkan Salancı, Bilge (Canpolat, Temel Pediatrik Epilepsi, 2024)
Bu kitap bölümünde ilaca dirençli epilepsi hastalarının epilepsi cerrahisine hazırlanması aşamasında işlevsel Nükleer Tıp görüntüleme yöntemleri [Beyin perfüzyon SPECT (“Single Photon Emission Computed Tomography”) ve Floro Deoksi Glukoz (FDG) ile yapılan Pozitron Emiston Tomografisi (PET)] hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. İşlevsel görüntüleme yöntemlerinin endikasyonları, tetkiklerin avantajları ve bu süreçte verdikleri bilgilerin çocuklardaki cerrahi planlamasındaki rolü anlatılmaya çalışılmıştır.