Epilepside Tanısal Yaklaşım - Akbeyaz, İsmail Hakkı and Türkdoğan, Dilşad (Canpolat, Temel Pediatrik Epilepsi, 2024)
Yeni teşhis edilen epilepside çocuklar ve yaşlılar en sık görülen yaş gruplarıdır. Epileptik olmayan “nöbet” terimi, epileptik nöbetlere benzeyen ancak farklı nedenlere sahip paroksismal olayları tanımlamak için kullanılmaktadır. Örneğin Psikojenik nöbetler, altta yatan çeşitli psikolojik sorunlardan kaynaklanan ve tekrarlayan, epileptik nöbetleri taklit eden paroksizmal olaylardır. Epileptik nöbetlerde EEG’nin her zaman anormal olmaması ya da EEG kaydının kas ve hareket artefaktları ile örtülü olması da tanısal süreçte yaşanan zorluklardandır. In newly diagnosed epilepsy, children and the elderly are the most common age groups. The term "nonepileptic seizure" is used to describe paroxysmal events that resemble epileptic seizures but have different underlying causes. For example, psychogenic seizures are paroxysmal events that mimic epileptic seizures and occur due to various underlying psychological issues. One of the diagnostic challenges in epileptic seizures is that the EEG is not always abnormal, or the EEG recording may be obscured by muscle and movement artifacts.