Taburculuk ve Evde Bakım - Erdağı Oral, Semra (Cerrahi Hemşireliği ve Bakım En İyi Bakım Uygulamaları, 2024)
Cerrahi girişimler, hastalıkların tedavisinde ve sağlığın geliştirilmesinde sıklıkla kullanılan, hastaların fiziksel ve psikolojik iyilik durumlarını etkileyen işlemlerdir. Cerrahi girişim sonrası hastaneden çıkıp eve giden hastanın bakım ihtiyacı sonlanmamakta, bakım gereksinimi, hastaneden sonra haftalarca, hatta aylarca devam edebilmektedir. Cerrahi girişim geçirecek hastanın taburculuğa hazırlanması ameliyat öncesi dönemde hastaneye kabul edilmesi ile başlamalı ve cerrahi girişim boyunca devam etmelidir. Cerrahi hemşireliğinde hasta bakımı, ameliyat olacak hastanın ameliyat öncesi, sırası ve sonrası bakımını kapsamakla birlikte taburculuk sonrası verilecek bakım da oldukça önemlidir. Cerrahi girişim geçiren hastaya ve ailesine taburcu olmadan önce evde bakım ihtiyacı konusunda taburculuk eğitimi yapılmalıdır. Surgical interventions are procedures that are frequently used in the treatment of diseases and health promotion and affect the physical and psychological well-being of patients. The need for care does not end when the patient leaves the hospital and goes home after surgical intervention. The need for care may continue for weeks or even months after hospitalization. Preparation of the patient for discharge should start with admission to the hospital in the preoperative period and continue throughout the surgical intervention. Patient care in surgical nursing includes the preoperative, intraoperative, and postoperative care of the patient who will undergo surgery, but post-discharge care is also very important. The patient who has undergone surgical intervention and his/her family should be educated about the need for home care before discharge.