İklim Değişikliğinin Sağlık Üzerindeki Etkilerinin Azaltılmasında Hemşirelerin Rolleri - Tııtta, Iira (İklim Değişikliği Sağlık ve Hemşirelik, 2024)
Hemşirelerin rolleri, mesleklerinin geleneksel sınırlarını aşarak, iklim değişikliğine dayanıklılık ve sağlık hizmetlerinin ilkelerinin kusursuz bir şekilde birleştiği bir vizyonu özetlemektedir. Sağlığa, empatiye ve proaktif katılıma olan sarsılmaz bağlılıkları, daha parlak, daha sağlıklı bir dünya için sağlam bir temel oluşturuyor. Bu vizyonda, iklim değişikliğinin sağlık üzerindeki etkisi, yalnızca uyum sağlamayla ve beceriklilikle değil, aynı zamanda şefkat ve insanlığın refahına olan sarsılmaz bağlılıkla da karşılanıyor.