İklim Değişikliği ve Hemşirelik İlişkisi - Öz, Tuğba (İklim Değişikliği Sağlık ve Hemşirelik, 2024)
İklim değişikliği, sağlığın temel bileşenlerini (temiz hava, sağlıklı içme suyu gibi) olumsuz etkileyerek insan yaşamına zarar vermektedir. İklim değişikliğinin sebep olduğu sağlık sorunlarından en çok çocuklar, yaşlılar, immün sistemi baskılanmış kişiler özetle uygun konakçı dediğimiz gruplar etkilenmektedir. İklim değişikliği ile mücadelede sağlık profesyonellerine özellikle hemşirelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)’ne göre de iklim değişikliği ile mücadele de hemşirelerin bireysel ve ulusal düzeyde rol ve sorumluluk almaları gerekmektedir. İklim değişikliğinin getirdiği olumsuz etkilerinin farkındalığının kazanılması, toplumun eğitilmesi, iklim değişikliğinin getirdiği sağlık sorunlarının önüne geçilmesinde hemşirelik mesleği ciddi öneme sahiptir.