Aortografi ve İntravasküler Ultrason - Sevinç, Samet (Aorta ve Hastalıkları, 2024)
Bu bölümde aort anevrizmasında, aort diseksiyonunda, aort mural trombüsünde, aort koarktasyonunda, aortanın konjenital anomalilerinin ve koroner greftlerin görüntülenmesinde hızlı ve pratik bir tanı yöntemi olan aortagrafi ile doğru ve net bir tanı koyma yöntemi olan intravasküler ultrasonografi (IVUS) anlatılmıştır. In this section, aortography, which is a fast and practical diagnostic method for imaging aortic aneurysm, aortic dissection, aortic mural thrombus, aortic coarctation, congenital anomalies of the aorta and coronary grafts, and intravascular ultrasonography (IVUS), which is an accurate and clear diagnostic method, are described.